Slik bygger du relasjoner i sosiale medier

Enten du er voksen jobbsøker eller akkurat ferdig med studiene, er det lurt å bygge relasjoner før du må. Det er lettere nå enn noensinne hvis du gjør det på riktig måte.

De fleste av oss bytter jobb noen ganger i løpet av livet. Mange skal kapre den første jobben etter fullførte studier. Eller kanskje du jobber for deg selv og vil ha flere oppdrag?

Hvorfor skal en bedrift velge akkurat deg?

Mange jobber blir aldri annonsert. Derfor er det lurt å posisjonere deg og dine interesser tidlig. Grunnlaget er en pakke som består av Facebook (til venner), LinkedIn (til business) og Twitter (til debatt). Disse tre mener jeg er et «must».

Å blogge er også en smart måte å fortelle verden hva du er opptatt av. Les om @selgerens historie, som har inspirert mange til å bygge omdømme i sosiale medier.

Her skriver Karl Philip Lund om hvorfor alle studenter bør blogge. Gjelder for alle som vil vise ekspertisen sin, ikke bare studenter.

Gi, og du skal få

På Twitter skal du selvfølgelig tvitre selv, men for å bli lagt merke til og bygge relasjoner kan du begynne med å retweete andre.

Slik gikk det da jeg retweetet en jeg aldri har snakket med, Mads Saurstrø fra NTNU:

prpratCC1

Seks dager senere fikk jeg en e-post:

prpratCC2

Nå gleder jeg meg til å treffe folka på NTNU.

# @

Hashtag/emneknagg/# bruker du for å tagge et emne som flere kan være interessert i på Twitter (og Instagram), som #kommunikasjonsforeningen.

Når du setter @ foran et brukernavn (dette må du finne først ved å søke), får den som eier navnet en «notification» om at du har skrevet noe om eller til vedkommende. Plutselig snakker du med sjefen for drømmejobben din!

Si, og du skal få

To avgangsstudenter på Journalistikk spurte om de kunne få følge undervisningen hos meg på Digital markedskommunikasjon. De ville lukte på jobbmuligheter.

Noen uker senere ble jeg invitert til møte hos Bring. Selv hadde jeg ikke mulighet til å ta store oppdrag utenom studielederjobben – men så kom jeg på Hanna Blisten og Maren Grini. Min facebookoppdatering viser hvordan det gikk:

prpratCC3

For både Hanna og Maren, meg, Bring OG Norges Kreative Høyskole var det bra å dele dette på Facebook. God omdømmebygging for alle. Fortell dine historier, du også.

Dine digitale valg «følger» deg

Vi var flere kvinner og menn som sendte protest til Facebook om denne siden:

prpratCC4

 

 

 

 

 

Selvfølgelig vet jeg hvem som har likt siden. Alle kan ta en skjermdump. Gjett hvem jeg aldri kommer til å ansette?

Husk å legge ut hva du er god til på LinkedIn!

Det er verdt jobben å skrape sammen en CV og skrive hva du er interessert i og god til på LinkedIn. Husk å velge dine «skills». Hvis du legger meg til og jeg vet at du er bra dame/bra mann, gir jeg deg gjerne en anbefaling ved å klikke.

Er du student og har lyst til å lære mer om personlig merkevarebygging i sosiale medier? Da anbefaler jeg denne studentkvelden 11. november

(Pssst, jeg skal dit. Evig student.)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *